maandag 27 juni 2016

Uitstap met de fiets...

Gisteren het weerbericht al bekeken, je werd er echt niet vrolijk van. 
Deze morgen vroeg op om toch nog eens de buienradar te bekijken. Het leek niet zo erg, bewolkt en motregen rond de middag.

Vol goeie moed vertrokken we met de fiets.  Meester Patrick was ook paraat om mee te fietsen. Elke auto werd tot stilstand gebracht door hem zodat wij op een vlotte manier konden verder rijden. We fietsten zo goed dat we soms sneller waren dan de auto van juf Ria, onze bezemwagen.  Wist je dat we ook in Nederland gefietst hebben? En dat wij in totaal 24 km gefietst hebben!

Na een uurtje fietsen kwamen we aan in de Klinge. 
Daar stonden dappere dames en heren met grijze wijze haren ons op te wachten.

Zij hebben ons heel veel verteld over de klompenmakerij. In groepjes leerden we verschillende dingen kennen. Hoe meet je de maat van een klomp? Hoe verpak je klompen en neem je ze mee? Wat zijn de ringen in een boomstam? Hoe puzzel je een klomp in elkaar? Hoe moet je een boom zagen? En nog veel meer...

Als je wil meegenieten van onze dag, bekijk dan onze foto's. En dat beetje motregen, dat was voor ons geen probleem!

ps. Ik denk dat er straks een paar kindjes goed zullen slapen, en misschien ook wel de juffen!

Wil je de foto's zien, klik dan hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heel fijn.
Typ je reactie in het tekstvenster en kies vervolgens in het onderstaand keuzemenu "Reageer als" voor de optie "Naam/URL".
Het is voldoende om je (voor)naam in te vullen om een geldige reactie te plaatsen.
Alle reacties worden de leerkracht gecontroleerd voor ze verschijnen. Dit doen we om SPAM en ongewenste berichten te vermijden. Wees dus niet ongerust dat jouw bericht niet onmiddellijk verschijnt.